Přestupový kolotoč začíná, Pérez potvrzen jako pilot McLarenu!

Přestupový kolotoč začíná, Pérez potvrzen jako pilot McLarenu!

Mexický mladíček Sergio Pérez byl dnes McLarenem oficiálně potvrzen jako náhrada za Lewise Hamiltona, který u týmu z Wokingu působil od roku 2007 a získal tu jeden titul.

Přestupové spekulace o možném odchodu Lewise Hamiltona z McLarenu v posledních týdnech nebraly konce, zdá se, že dnešní den o všem rozhodne. Nejprve se hovořilo o možném přestupu britského závodníka do Mercedesu, následně bylo oznámeno, že McLaren nabídl téměř stejnou sumu peněz a zdálo se, že partnerství Hamiltona a McLarenu nebude přerušeno. Jenže je tu konec září a vše je opět jinak. Sergio Pérez byl dnes totiž oficiálně potvrzen jako pilot McLarenu, podle týmu z Wokingu podepsal několikaletou smlouvu.

„Jsem nadšený, je to nejšťastnější den v celé mé kariéře, vlastně v celém mém životě,“ přiznává mexický pilot. „McLaren patří mezi nejúspěšnější týmy za celou historii Formule 1, pro mě tudíž bude velká čest tuto stáj v příštích letech reprezentovat a jsem opravdu rád, že jsem dostal důvěru závodit vedle tak zkušeného pilota, jakým je Jenson Button.“

„Jako malý jsem vyrůstal a prožíval všechny souboje Ayrtona Senny, který v té době také jezdil za McLaren a mým velkým snem bylo, abych se jednou stal stejně úspěšným závodníkem. Chtěl bych ale také říct, že navždy budu vděčný Peteru Sauberovi, který mi dal příležitost dostat se do kolotoče Formule 1 a otevřel mi tak cestu k možným úspěchům. Dokázali jsme, že i když nemáme nejrychlejší auto ve startovním poli, můžeme dokázat velké věci,“ dodal Sergio Pérez.

Potvrzení odchodu Lewise Hamiltona do Mercedesu je tak již formalitou.

Sdílejte na:
Zavřít