Williams: Senna konečně dospěl

Williams: Senna konečně dospěl

Podle Franka Williamse bylo počínání brazilského závodníka Bruna Senny ve Velké ceně Maďarska důkazem toho, že synovec slavného Ayrtona konečně závodně dospěl.

Po Velké ceně Španělska se zdálo, že jednoznačně úspěšnějším pilotem Williamsu v letošní sezóně bude Pastor Maldonado, ten totiž na španělské půdě dokázal zvítězit a po dlouholeté odmlce získal pro britskou stáj triumf v závodě. Jenže uběhlo několik týdnů a vše je jinak. Maldonado od svého prvního triumfu ve Formuli 1 již nedokázal bodovat, zatímco Bruno Senna se závod od závodu zlepšoval a svou formu završil před letní přestávkou skvělým sedmým místem na Hungaroringu.

Brazilský závodník Bruno Senna bodoval v šesti z jedenáctí Velkých cen, ale právě v Maďarsku se vůbec poprvé v kvalifikaci dostal do třetí části, nakonec startoval z desátého místa, v závodě si pak ještě o tři příčky polepšil. „Na Brunovi je jasně vidět, jak je závod od závodu lepší a lepší. Jednoznačně již dospěl do takového stádia, aby mohl být úspěšným a konkurenceschopným závodníkem,“ říká Frank Williams, zakladatel stejnojmenné stáje.

„Již od začátku působení Bruna v našem týmu jsem mu důvěřoval, samozřejmě bylo všem jasné, že bude potřebovat trochu času na to, aby se aklimatizoval a nasbíral nějaké zkušenosti s vozem, ale to se mu povedlo velmi brzy. Věřím, že druhá polovina letošní sezóny pro něj bude ještě úspěšnější. Hodně se také hovoří o tom, jak bude vypadat naše jezdecké složení příští rok. Jediné, co k tomu mohu říci, je to, že pokud budou naši jezdci konkurenceschopní a bude se jim dařit pravidelně sbírat mistrovské body, nemáme jediný důvod naše duo měnit,“ dodal Williams.

Sdílejte na:
Zavřít