Lotus: Odměna za tvrdou práci

Lotus: Odměna za tvrdou práci

Stáj Lotus se poprvé od Velké ceny Bahrajnu mohla opět radovat z umístění na stupních vítězů, tentokrát se o zisk bedny postaral druhý Romain Grosjean.

Lotus našel pro závod v Kanadě opravdu dobré nastavení pro svůj vůz E20, takže oba závodníci byli velmi konkurenceschopní. Díky dobré strategii se Romain Grosjean nakonec propracoval až na pódium, kde obsadil druhou pozici. Kimi Räikkönen už tak úspěšný nebyl, za závod v Montrealu si připsal tři body za osmou pozici. „Dnešní výsledek je odměnou za skvělou práci celého týmu. V průběhu celého závodního víkendu se nám dařilo úspěšně plnit předem stanovený plán, zisk dalších stupňů vítězů je pro nás sladkou odměnou,“ řekl Eric Boullier, šéf týmu.

„Vůz byl pro závod připraven o něco lépe, než-li byl v kvalifikačních bojích,“ prohlásil jako vždy chladně Räikkönen. „Několikrát jsem uvízl ve velkém provozu, zóna DRS tu není příliš dlouhá, takže není jednoduché soupeře předjet, pokud i on má výhodu tohoto systému. Mohli jsme dnes dosáhnout i na lepší výsledek, pokusíme se to napravit za čtrnáct dní ve Valencii.“

Romain Grosjean vybojoval druhé místo díky strategii jedné zastávky v boxech. „Byl to skvělý den pro celý tým, neuvěřitelný závod! Skvěle nám vyšla strategie jedné zastávky. Nebyla to jednoduchá cesta za úspěchem, ale snažili jsme se být agresivní a vyplatilo se. Nejtěžší bylo správně pracovat s druhou sadou pneumatik, ale i to se nám nakonec povedlo více než dobře. Byl to můj vůbec první závod na tomto okruhu, takže věřím, že za rok se ještě o jedno místo posunu,“ řekl s úsměvem francouzský pilot. „Chci poděkovat celému týmu, byl to fantastický víkend,“ dodal.

Sdílejte na:
Zavřít