Mistrovský Red Bull představil vůz RB8

Mistrovský Red Bull představil vůz RB8

Úřadující šampioni z mistrovské stáje Red Bull představili dnes dvě hodiny po poledni vůz pro nadcházející sezonu vozů Formule 1, který nese označení RB8.

Vůz v barvách světoznámé značky Red Bull budou tento rok opět pilotovat závodníci Sebastian Vettel a Mark Webber. Jak jsme předznamenali již dříve, i Red Bull se neubránil neelegantnímu řešení předního přítlačného křídla a tzv. „schůdku“, nicméně v barevném provedení vozu to poněkud splývá.

Člověkem, který se na tvorbě nového vozu podílel nejvíce, byl opět Adrian Newey, který věří, že výtvor z jeho rukou budě opět patřit k těm nejlepším ve startovním poli. Red Bull získal mistrovské primáty v letech 2010 i 2011 a veřejnost neočekává, že by tomu mělo být letos jinak.

Vůz se na první pohled zdá dosti podobný tomu z roku minulého, krom nového nosu a dalších drobných úprav se konstruktéři museli vypořádat také s novým rozpoložením výfuků, aby vyhovovalo nově postaveným pravidlům. Rezervním závodníkem týmu se pro letošní rok stane Sébastien Buemi, bývalý pilot stáje Toro Rosso.

//

Sdílejte na:
Zavřít