Alonsův náhradník Magnussen se nemůže dočkat, až bude závodit

Alonsův náhradník Magnussen se nemůže dočkat, až bude závodit

I když Kevina Magnussena mrzí skutečnosti, díky kterým bude v prvním závodě letošní sezóny závodit, na účast ve Velké ceně Austrálie se hodně těší.

Dánský pilot měl být v letošní sezóně pouhou rezervou stáje McLaren, která bude připravena do závodu naskočit v případě, že jeden z jezdců nebude moci závodit. Nikoho by ale ještě před pár dny nenapadlo, že příležitost dostane hned v první velké ceně tohoto ročníku. Kvůli nedávnému otřesu mozku Fernanda Alonsa, který si přivodil během testů ve španělské Barceloně, mu lékaři doporučili, aby závod vynechal. Právě Magnussen jej v kokpitu vozu McLaren nahradí.

„Mrzí mě okolnosti, ale přesto jsem nadšený, že budu v Melbourne závodit. Už se nemohu dočkat!“ informoval Magnussen veřejnost na sociální síti Twitter. Dánský jezdec má na okruh Albert Park jen ty nejlepší vzpomínky, vloni si tam při své premiéře dojel (po diskvalifikaci Daniela Ricciarda) pro fantastické druhé místo.

Dvaadvacetiletý závodník se ve voze MP4-30 nesveze poprvé, příležitost dostal už v průběhu testů ve španělské Barceloně. Už dříve se jej média ptala, jestli by byl ochotný v Melbourne závodit a jezdec se nechal slyšet, že by to pro něj byla těžká situace. „Myslím si, že by to bylo obtížné, protože jsem tu neměl tým svých mechaniků a inženýrů, se kterými bych pracoval celou zimu,“ řekl po testech ve Španělsku Magnussen.

Velká cena Austrálie se koná 15. března, na nadcházející závod v malajském Sepangu by již měl Fernando Alonso být stoprocentně fit.

Sdílejte na:
Zavřít