Stanice Sport TV odhalují komentátorský tým Formule 1

Stanice Sport TV odhalují komentátorský tým Formule 1

Fanoušci Formule 1 se konečně dočkali. Po dlouhých měsících čekání známe jména komentátorů, kteří nás budou provázet následující sezónou závodů Formule 1 na stanicích Sport1 HD a Sport 2 HD. Na koho se tedy můžeme těšit?

Vůbec nejočekávanější informací byla před startem nové sezóny na nových kanálech jména komentátorů. Původně se spekulovalo o tom, že komentátorská dvojice bude sestavena z Čecha a Slováka, nakonec je to ale jinak a každá země se dočká komentáře ve svém vlastním jazyce. Moderátorem studia a hlavním komentátorem pro Českou republiku se stane Tomáš Richtr, kterého svými analýzami přímo ve studiu doplní Jan Charouz.

Na Slovensku se o komentování přímých přenosů Formule 1 postará Štefan Eisele, kterému bude ve studiu dělat parťáka Štefan Rosina. Součástí nového týmu bude také Ondřej Voršilka, on-site reportér, který bude diváky u televizních obrazovek zásobovat informacemi přímo z místa dění jednotlivých závodů.

Samozřejmostí je také vysílání všech tréninků, kvalifikací a závodů v HD kvalitě. Dočkáme se také studia, jehož délka má být hodinová. Celý komentátorský tým bude zároveň připraven odpovídat na dotazy fanoušků na oficiálním Facebooku Sport TV a blogu Sport1 HD a Sport2 HD. Brzy bude zveřejněna také podoba a program studia a celkový koncept Formule 1 na nových kanálech.

Dostat lidi k F1 ještě blíž by bylo už hodně obtížné

„Nemůžeme se dočkat 15. března na zahájení nové sezony Formule 1 na stanicích Sport1 HD a Sport2 HD. Přineseme Vám Formuli 1 v takové kvalitě, jakou si zaslouží: moderní studio, nejlepší domácí komentátoři, reportér přímo na místě dění a HD kvalita jen demonstrují náš závazek k této fantastické sportovní události. Naším cílem je poskytnout takový zážitek, který umocní divácký prožitek z těchto napínavých závodů,“ řekl Levente B. Málnay, výkonný ředitel společnosti AMC Networks International Central Europe.

„Jsem rád, že se nám podařilo vybrat tento komentátorský tým a osobně, jako fanoušek F1, se těším na první závod na našich stanicích Sport1 HD a Sport2 HD. Pevně věřím, že to bude pro diváka vynikající sportovní zážitek“, řekl Evžen Chlanda, Country manager AMC Networks International pro Českou republiku a Slovensko.

„Vždy jsem kroutil hlavou nad stovkami těch tiskových zpráv, ve kterých bylo řečeno, jak jsou závodníci F1 nadšeni z nové výzvy například při změně týmu. Ale já opravdu jsem!“ řekl Tomáš Richtr a dodal: „Jsem nadšen rozsahem, který chce AMC Formuli 1 věnovat. Předzávodní Studio F1 bude hodinové a své analýzy v něm budou nabízet experti Jan Charouz a Štefan Rosina. Televize bude mít na mnoha závodech svého redaktora, takže budeme mít informace z první ruky. Vysílat se budou všechny jízdy bez výjimky. Navíc v obrazové kvalitě HD. Podle mého názoru dostat lidi k Formulím 1 ještě blíž už by šlo hodně obtížně,“ dodal.

„Jsem poctěn příležitostí stát se členem týmu nové F1 na stanicích Sport1 HD a Sport2 HD. V motoristickém prostředí se pohybuji velmi dlouho a za tu dobu jsem nasbíral spoustu zkušeností a teď se o ně mohu konečně podělit i s diváky. Už se nemohu dočkat,“ konstatoval Jan Charouz.

Dodáváme, že nová sezóna začíná už 15. března závodem v australském Melbourne.

 

 

 

 

 

 

Sdílejte na:
Zavřít