Verstappen se znovu objeví v tréninku

Verstappen se znovu objeví v tréninku

Max Verstappen dostane další šanci získat další cenné zkušenosti v současném voze Formule 1 během tohoto víkendu v americkém Austinu.

Teprve sedmnáctiletý mladík, který příští rok bude závodit v kokpitu Toro Rosso, udělal svůj debut během závodního víkendu v Japonsku na začátku října, avšak moc toho neujel, neboť vůz Jean-Erica Vergneho, který si v prvním tréninku půjčil, zůstal stát v kouři po selhání pohonné jednotky. Poté ihned musel Verstappen odjet do Evropy, kde se zúčastnil dalšího závodu Evropského šampionátu Formule 3.

Nicméně tento víkend bude zpět za volantem v pátečním prvním tréninku na Okruhu Amerik v Texasu.

„Než jsem se vydal na cestu do Austinu, byl jsem v simulátoru, kde jsem trénoval na Velkou cenu Macau Formule 3, ale strávil jsem také nějaký čas na Okruhu Amerik,“ řekl nizozemský mladík.

„Vypadá to jako zábavná tratě k řízení, má mnoho zajímavých zatáček. Například první zatáčka, do které jdete poslepu. Nikdy jsem v Austinu nebyl, ačkoliv jsem ve Státech závodil na motokárách a byl jsem tu na dovolené.“

„Hned po prvním tréninku na Suzuce jsem spěchal zpátky do Evropy, ale tentokrát budu s týmem celý víkend a i v Brazílii, takže budu mít možnost mnohem více se naučit, zúčastnit se všech týmových porad a obecně poznávat tým.“

V kokpitu pravděpodobně v pátek opět nahradí Jean-Erica Vergneho.

Sdílejte na:
Zavřít