Renault se v Austinu obává o spolehlivost

Renault se v Austinu obává o spolehlivost

Velká cena Spojených Států představuje podle Remiho Taffina z Renaultu obrovskou výzvu pro spolehlivost motorů v této fázi sezony.

Závod je velmi náročný zejména na pohonnou jednotku a její hybridní systémy, a poněvadž do konce sezony chybí už pouze tři závody a většina pilotů už je s motory a jejich součástmi na limitu, penalizace za jeho překročení by mohly začít hrát velkou roli ve výsledcích.

„Nyní vstupujeme do posledních třech závodů sezony, spolehlivost nám začíná dělat velké obavy, takže přípravy na takto obtížný závod ke konci sezony dělá všechny trošku nervózními,“ řekl Taffin.

Sebastian Vettel počítá s nasazením šestého motoru s vnitřním spalováním, za což se nevyhne penalizaci +10 míst na startovním roštu. Němec už se nechal slyšet, že s největší pravděpodobností kvalifikaci úplně vynechá a bude startovat z boxů. Mnoho dalších pilotů jsou v podobné pozici.

Taffin však doufá, že vše klapne a týmy ze svých pohonných jednotek v závěrečných závodech dostanou maximum.

„Ujetá vzdálenost je na každou součástku vysoká a v takto náročném závodu je vystaví velké zkoušce, takže budeme mít velmi hektický víkend, abychom vše zvládli kontrolovat a vyvarovat se jakémukoliv nebezpečí.“

„Ve většině případů jsme dostatečně flexibilní na to, abychom si s tím poradili, a také máme jistotu ve znalost naší výkonnosti a jak ji plně využít.“

Sdílejte na:
Zavřít