Ricciardo: Čekal jsem od Mercedesu víc

Ricciardo: Čekal jsem od Mercedesu víc

Daniel Ricciardo si podle svých slov myslel, že dvojice Mercedesu v sobotu ukáže víc. Jezdci dominantní týmu totiž tentokrát porazily zbytek pole „jen“ o dvě desetiny.

Poprvé v sezóně se dnes zdálo, že kvalifikace nemá předem určený výsledek. V trénincích vládl dvakrát Alonso a ani na začátku kvalifikace nejezdil Mercedes dobře. Nakonec sice Mercedes opět obsadil první dvě místa, bylo to však s minimálním rozdílem a ostatní týmy nyní cítí svou šanci v závodě, ve kterých Mercedes tak suverénní nebyl ani na začátku sezóny.

Na třetím místě se umístil největší vyzyvatel Mercedesu a vítěz tří závodů Daniel Ricciardo, který byl s výsledkem hodně spokojený: „Jsme velmi příjemně překvapení s výsledkem a s tím jak blízko jsme se dostali. Mercedes byl včera vepředu se slušným náskokem, ale dnes to bylo jen o dvě desetiny. Mysleli jsme si, že Mercedes může nabídnout víc, ale takhle to může být zajímavé.“

Ricciardo věří, že už zítra může rozšířit svou sbírku vítězství: „Je ošidné se tady pokoušet o předjíždění, ale i tak máme slušnou šanci je zítra porazit. Je pěkné, že tentokrát bylo více týmů blízko k pole position. I díky tomu může být tento závod ještě mnohem více vzrušující.

Spokojený s výsledkem byl také Ricciardův týmový kolega a čtvrtý muž kvalifikace Sebastian Vettel: „V posledním kole jsem na to trochu moc tlačil, takže to není úplně dobré, ale máme dobrou pozici. Věřím, že naše strategie bude nejlepší a nějaké pozice díky tomu ještě získám. Důležité bude si šetřit pneumatiky, tato trať je náročná a nebudeme moc jet naplno jako na Monze.“

Sdílejte na:
Zavřít