Massa: Alonso by měl zůstat u Ferrari

Massa: Alonso by měl zůstat u Ferrari

Felipe Massa radí svému týmovému kolegovi Fernandu Alonsovi, aby minimálně pro příští sezónu zůstal u Ferrari a neodcházel do McLarenu.

Ferrari se po tragickém vstupu do letošní sezóny muselo rozloučit hned s několika lidmi z nejužšího vedení týmu. Z Maranella musel nejprve odejít Domenicali, následně Marmoni a nakonec i téměř nedotknutelný Luca di Montezemelo. 

Brazilec, který závodil za Ferrari od roku 2006 až do loňské sezóny, však prý současným vývojem není vůbec překvapený: „To, co se děje u Ferrari, se bohužel dalo očekávat a vůbec mě to nepřekvapuje. Upřímně však Ferrari přeji vždy jen to nejlepší.“

„Kdybych mohl poradit Alonsovi, neřekl bych mu, aby šel do jiného týmu a začal další kapitolu své kariéry. Pro Fernanda by mělo smysl odejít jedině do týmu který bude vyhrávat a já se obávám, že McLaren s Hondou sice vytvoří skvělý tandem, který ještě ale minimálně rok vítězný nebude,“ předpovídá Massa.

„Mnoho lidí by také mohlo říkat, že Fernando byl u Ferrari neúspěšný. Strávil tu přece tolik let, ale třetí titul přesto nepřidal, i když se mu přizpůsobil celý tým. To by však bylo nespravedlivé. Alonso během angažmá u Ferrari ukázal, že patří k nejlepším jezdcům, i když má špatné auto,“ říká Brazilec, který se stal v roce 2008 na několik vteřin mistrem světa.

„Alonso není hloupý. Ví, co má dělat a myslím, že zůstane ve Ferrari, ale na druhou stranu, vždycky se může něco stát,“ říká Massa.

„Překvapením pro mě není ani to, že Räikkönen není pro Alonsa žádný soupeř. Musíte být opravdu excelentní a ještě pracovat na 100%, abyste se mohli vyrovnat jednomu z nejlepších jezdců všech dob. Soupeř pro Alonsa dnes možná ani neexistuje. Finovo neúspěchy mě nepřekvapují. Zažil jsem to také,“ uzavírá Felipe Massa.

Sdílejte na:
Zavřít